Event

Autumn school

The Meeting Point
Urban OUTKA
Zonnebaan 18
3542 ED , Utrecht

vrijdag 06 oktober 2017
09.30 - 15.00 uur


Meld je aan
 

Over dit event

Laat je inspireren
Helemaal weg geweest en totaal uitgerust in de vakantie? En sta je op het punt om je weer op het werk te storten? Wij gaan ervoor zorgen dat je dit vol energie en met nieuwe inspiratie kan doen. Welkom bij de Autumn-School van Initiate, op vrijdag 6 oktober in Utrecht, een vervolg op de zeer succesvolle Summer School van 2016. Iedereen is welkom.

Vol energie weer van start

Tijd om je mee te nemen in de wereld van zorgvernieuwing (e-health), de waarde van design (denken) en technologie bij de betrokkenheid en participatie van burgers in gemeenten en de rol van blockchain in en voor de overheid.

Sprekers 

Marlies Kamp
Marlies Kamp, Adviseur Directie Innovatie en Zorgvernieuwing, spreekt over het programma Innovatie en Zorgvernieuwing en de rol van VWS daarin/daarbij.

Karin Ruiter
Karin Ruiter (Coördinator kenniscreatie- en innovatie van het ziekenhuis Rijnstate) geeft een mooi voorbeeld over hoe deze vernieuwing in de zorg eruit kan zien. Zij spreekt over een serious game om overgewicht en obesitas bij kinderen tegen te gaan. Deze challenge onder de naam GO! Gezond Onderweg loopt mee in onze ontwerpwedstrijd met de Dutch Design Foundation.

Steven Gort
Steven Gort, ook wel de datafluisteraar van ICTU genoemd, komt vertellen over de toepasbaarheid van blockchain voor de overheid. Hoe ver is men daarmee? Wat zijn bijvoorbeeld de vraagstukken én oplossingen rondom beveiliging? Complexe vraagstukken. Maar gezien de opmars van blockchain wel handig om even goed bijgepraat te worden.

Philémonne Jaasma
Philémonne Jaasma (van de TU Eindhoven) gaat in op de waarde van design. Philémonne, cum laude afgestudeerd aan de Master Industrieel Design in 2014, promoveert nu op hoe design de samenwerking tussen gemeenten, burgers en lokale belanghebbende kan ondersteunen in diverse maatschappelijke vraagstukken. Bij Initiate zoeken we steeds meer de verbinding met die ‘tak van sport’, omdat design thinking enorm helpt om denkend vanuit de behoefte van inwoners/gebruikers diensten en producten te ontwikkelen.

 

Datum & locatie

The Meeting Point
Urban OUTKA
Zonnebaan 18
3542 ED , Utrecht
vrijdag 06 oktober 2017 , 09.30 - 15.00 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *