Event

3e Ronde Tafel: Robotisering

Locatie volgt nog , Utrecht? (Kaart)

woensdag 28 juni 2017
Tijden volgen nog


Meld je aan
 

Over dit event

Initiate, iBestuur en VNG/KING organiseren samen in in het kader van de Digitale Agenda 2020 een serie bijeenkomsten waarbij we met gemeenten de potentie en praktische toepassing van diverse innovaties en trends verkennen. Op 28 juni is het thema Robotisering.

Slimmer worden dan de robot op zijn eigen terrein is geen optie meer. Met zelflerende systemen en kunstmatige intelligentie vervaagt de grens tussen mens en robot. De chat-systemen van online winkels maken er al veelvuldig gebruik van. Wat zijn de maatschappelijke veranderingen die dit teweeg brengt? Gaat het alleen over wie een baan heeft en hoe die wordt betaald, of ook over de aard en het karakter van het werk? Welke banen kunnen we met de inzet van robots (her)ontwerpen? Welke kansen biedt dit voor mensen op zoek naar werk of juist voor degenen met geringe kansen op de arbeidsmarkt? Econoom Robert Went van de WRR gaat met u in gesprek hierover. Details van deze bijeenkomst volgen nog.

We willen graag dat er veel ruimte is voor vragen, verdieping en discussie, daarom beperken we het gezelschap tot maximaal 25 bestuurders. Meld u daarom snel aan. Deelname is gratis.

Datum & locatie

Locatie volgt nog , Utrecht?
woensdag 28 juni 2017 , Tijden volgen nog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *