Event

3e Hackathon Redesign the Netherlands

Torenallee 62-20 , Eindhoven (Kaart)

vrijdag 06 oktober 2017
6 oktober 09.30 uur - 7 oktober 17.00 uur


Meld je aan
Kom met ideeën. Maak ze waar.
 

Over dit event

Van 6 t/m 7 oktober organiseert het Programma Aan de Slag met de Omgevingswet in samenwerking met o.a. Initiate, de Provincie Noord-Brabant en de Vereniging Directeuren Publieksdiensten (VDP) de 3e editie van ‘Redesign The Netherlands’. Een mooie kans om een oplossing te vinden voor een van de challenges rondom het nieuwe Digitaal Stelsel Omgevingswet.

Ben jij een designer, expert op het gebied van ruimtelijke ordening, ondernemer, data-analist, hardcore hacker? Of gewoon geïnteresseerd in deelname aan een hackathon die Nederland mooier, beter en aangenamer kan maken? Geef je dan op!

Wat is de achtergrond?
Stel, het is nu 2024. Sinds 2019 is de nieuwe Omgevingswet van kracht. En nu, dus in 2024, is het ondersteunende Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO) klaar. We begonnen daarmee in 2017. We zijn zo slim geweest om in de ontwikkeling van dat DSO vanaf het begin nieuw denken mee te nemen. Het doel: de mogelijkheden van informatie en nieuwe technologie maximaal benutten.

Via Hackathons het DSO optimaal opbouwen en inrichten
Okay, dat is de toekomst. Terug naar het echte nu, het jaar 2017. We zijn volop bezig om ideeën op te halen en te selecteren. We koppelen het netwerk van DSO aan innovatieve netwerken binnen het onderwijs en het bedrijfsleven. En we organiseren dus o.a. hackatons, om prototypen van nieuwe oplossingen uit te werken. Innovatief denken zichtbaar maken en versnellen, daar is Initiate nu voor.

Jij kunt nu ook al meebouwen aan dat DSO. Om te beginnen door aan te sluiten bij een groeiend netwerk van vernieuwende denkers en (vooral!) doeners. Of door samen met ons in de kortst mogelijke tijd tot een prototype en mogelijke oplossing te komen. Daarmee startten we al in oktober 2016 met een selectie van ideeën, een 5-tal teams en een 3-tal prototypen tijdens de Initiate Hackathon ‘Redesign The Netherlands in 48 hours’. Er zijn mooie resultaten uitgekomen. Het verslag van die 1e Hackathon Omgevingswet vind je hier. Het verslag van de 2e Hackathon Omgevingswet in juni 2017 vind je hier.

Deelnemen
Kun je niet wachten om een dilemma rondom de Omgevingswet vlot te trekken? Ga dan naar www.challengemasters.nl en schrijf je alleen of als team in voor de hackathon.

Zie hier de complete uitnodiging voor deze hackathon, met alle details voor deelnemers, experts en jury.

UPDATE 

Vijf vraagstukken

Inmiddels is bekend welke vijf vraagstukken we aan de teams gaan voorleggen.

  1. Van aanvraag naar beslissing en toezicht: nooit meer een stap missen

Bij elke aanvraag moeten verschillende mensen achtereenvolgens iets weten of doen. Hoe stroomlijnen we de flow van aanvrager naar omgevingsadviseur naar vergunningverlener naar toezichthouder naar vergunninghouder?

 

  1. Track & Trace voor vergunningen

Aanvragers van een omgevingsplan of –vergunning willen weten hoe ver die is. Met één druk op de knop zou dat voor de aanvrager, omgevingsadviseur en vergunningverlener duidelijk moeten zijn.

 

  1. Service verbeteren door reviews

Na afloop van een vergunningstraject wordt aanvragers gevraagd om een review. Dat helpt om de service te optimaliseren maar vergt vooral een bevoegd gezag dat open staat voor feedback & kritiek van inwoners.

 

  1. De satéprikker door een locatie

Prik een x locatie en krijg in één keer alle relevante informatie daarover gepresenteerd: flora, fauna, bodeminformatie, regels en vergunningen, eigendom, plannen, alles wat je weten moet om ermee aan de slag te kunnen.

 

  1. Ruimte om plannen van alle kanten te belichten

Er is behoefte aan een virtuele plek waar iedereen die betrokken is bij een omgevingsplan dat aan alle kanten bekijken. Als het ware 3D er omheen lopen, alle scenario’s overzien. Hoe ziet zo’n plek eruit?

Datum & locatie

Torenallee 62-20 , Eindhoven
vrijdag 06 oktober 2017 , 6 oktober 09.30 uur - 7 oktober 17.00 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *