Omgevingswet

4 goede redenen om aan de Hackathon Omgevingswet mee te doen.

Initiate
Geschreven op 29 mei 2017

Kun je nu al nadenken over hoe Nederland er in 2024 uitziet? Over hoe we dan omgevingsplannen maken en beoordelen? Dat is de kernvraag bij de ontwikkeling van het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO). Die vraag is ook het uitgangspunt van de Hackathon Omgevingswet die we van 30 juni tot en met 1 juli organiseren. Deze video geeft al een goed beeld.

Redesign The Netherlands, in another 36 hours
Medio april deden we een oproep om op uiterlijk 8 mei ideeën voor een innovatief DSO in te dienen. Daarna is samen met een aantal experts een keuze gemaakt uit de inzendingen. De ideeën van de vier gelukkige winnaars worden tijdens de Hackathon in een ‘creatieve snelkookpan’ gedaan, om in korte tijd tot prototypes te komen.

Vier sterke ideeën
De volgende vier ideeën worden bij die Hackathon door teams met o.a. developers, hackers, kunstenaars, designers, experts, psychologen en marketeers uitgewerkt.

  1. Slim City.

Dit idee is geïnspireerd op Sim City, een online spel waarmee je een stad kunt bouwen. Kunnen we dat ook in de echte wereld doen, zodat iedereen met een plan kan meedenken en –doen?

2. Toezicht crowdsourcen.

Toezicht & Handhaving is belangrijk om een omgeving in orde te houden. Dat kun je achteraf doen. Maar kan het ook continu, door omwonenden?

3. Eerste hulp bij initiatieven: de chatbot

Iemand wil iets, in de stad. Bouwen. Een plan. Mag het? Kan het? Het zou fijn zijn als je heel snel (geautomatiseerd) antwoord krijgt.

4. Pokemon Go.

Met de app in de hand of een VR-bril op je neus loop je door je eigen wijk. Initiatiefnemers delen zo kennis en ideeën voor hun plan en, andersom, halen hiervoor ook kennis en ideeën van inwoners op.

Doe mee of kom kijken!
Wil je mee hacken? Of ken je iemand die dat leuk vindt? Meld je aan via www.challengemasters.nl. Wil je de resultaten zien? Kom dan op zaterdag 1 juli om 16:00 naar Den Bosch. We sluiten om 17:00 uur af met een borrel. De hele uitnodiging voor de Hackathon Omgevingswet vind je hier.

 

 

 

ONDERWERPEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *