Inspiratie

Initiate investeert in jouw idee
(en in jouw innovatiekracht).

Initiate
Geschreven op 18 mei 2017

Voor je verder leest: zie hier de video van de 1e sessie van het Trainingsprogramma Service Design.

 

Genialiteit is 1% inspiratie en 99% transpiratie. We zien bij grote vernieuwers als Steve Jobs of Mike Zuckerberg vooral hun succes. We zijn nooit getuige geweest van hun avonden en weekenden zoeken, graven, proberen, falen en dan slagen. Dichter bij huis is de jonge Boyan Slat bezig met zijn Ocean CleanUp, een innovatie die nu op het punt van doorbreken staat. Hij begon daarmee al in 2013. Waarmee maar gezegd is: met een idee alleen ben je er niet. Dan begint het schaven, verfijnen, uitwerken, volhouden.

Met ons nieuwe Trainingsprogramma dat op 23 mei van start gaat laten we ons inspireren door die voorbeelden. We gaan samen met de trainers van Livework een aantal sterke ideeën die binnen Initiate zijn opgekomen, verder brengen. Van inspiratie naar transpiratie, dus. In dit exclusieve Trainingsprogramma tillen we negen challenges (èn degenen die deze ideeën inbrachten) naar een hoger niveau.

Negen keer van idee naar prototype
Initiate is in 2015 opgezet om innovatie in het sociaal domein aan te jagen. We zijn begonnen met het ophalen van ideeën om Nederland zorgzamer en aangenamer te maken. Een deel daarvan heeft geleid tot prototypes als ‘App je Zorg’ of ‘Blockchain als Huishoudboekje’. Die successen smaken naar meer. Daarom gaan we nu de diepte in. We willen toewerken naar meer prototypes, meer resultaat. Sinds enige tijd werken we ook aan de ontwikkeling van het nieuwe Digitaal Stelsel Omgevingswet. Ook daar hebben we ideeën voor en ook die willen we verder brengen. In het schema zie je welke negen challenges nu meelopen in het Trainingsprogramma.

Deelname is gratis, maar niet voor niets!
We bieden de deelnemers een uitdagend programma, waar niet alleen de challenge beter van wordt maar ook de challenge-eigenaar. Deelname geeft een unieke kans om een traject als dit kosteloos te doorlopen. En dat is niet voor niets, er komt flink wat voor terug:

  • Training in een beproefde methodiek (Service Design) om van idee naar prototype te komen;
  • Daadwerkelijk resultaat voor jouw challenge;
  • Een waardevol netwerk, contact met andere vernieuwers;
  • En natuurlijk: een innovatieve oplossing voor een maatschappelijk vraagstuk!

Welke challenge gaan we verder brengen?
In het schema zie je welke challenges zijn geselecteerd voor het Initiate Trainingsprogramma. Dat schema is gemaakt op het moment dat we voor een paar challenges nog deelnemers zochten. De lijnen zijn nu gesloten, we gaan op dinsdag 23 mei van start.

Volg het op deze site!
Hoewel je dus niet meer mee kunt doen, kun je wel de vorderingen volgen. Daarmee kun je waardevolle expertise opdoen om ook jouw challenge verder te brengen. Lees om te beginnen hier meer over de inhoud van het Trainingsprogramma.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *